torstai 27. marraskuuta 2014

Sienicappuccino





Ihanan pehmeä ja kahvikupista tarjoiltuna mukavan erilainen alkupala. Cappuccinon tästä tekee maitovaahto ja toki kupista tarjoilu viittaa myös kahvimaailmaan, mutta kahvia tähän ei tippaakaan tule.

4:lle alkupalaksi

n. 1 l sieniä (meillä kantarelleja ja kehnäsieniä)
25 g voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sherryä
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
persiljaa

1 dl rasvatonta maitoa


Puhdista sienet ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuutioi sipuli ja pilko valkosipuli. Paista sieniä kuumalla pannulla kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit ja jatka paistamista vielä hetki. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipulipaistoksen päälle ja pyörittele jauhot hyvin paistoksen sekaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää tomaattipyre, sherry ja mustapippuri. Kiehauta. Lisää kerma ja persiljasilppu ja kuumenna keitto.

Vatkaa rasvaton maito tehosekoittimella vaahdoksi. Annostele keitto kuppeihin ja lusikoi päälle maitovaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti