perjantai 6. helmikuuta 2015

Samettinen punajuurikeitto




Selailin punajuurikeitto-ohjeita netistä ja päädyin kokeilemaan Gurmee-blogin Paras-ikinä-punajuurikeitto -reseptiä. Vaikka yleensä vältän "maailman parhaita" lupaavia ohjeita, tätä linkkiä jostain syystä seurasin. Se kannatti. Tämä oli erittäin hyvää ja pisteet siitä, että punajuuri oli yhdistetty kerrankin jonkun muun ainesosan kanssa kuin vuohenjuuston.

Alkuperäinen ohje neljälle:

1 sipuli
400 g raakoja punajuuria (ei etikka)
3 maa-artisokkaa
voita kuullottamiseen (reilusti)
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 rkl kanafondia (tämän jätin pois)
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
muutama oksa tuoretta timjamia
1 prk crème fraîchea (korvasin kuohukermalla)

Kerroin määrät 1½, jolloin tuli sopivat alkupala-annokset kahdeksalle.

Kuori ja pilko sipuli. Kuori punajuuret ja maa-artisokat ja pilko paloiksi. Kuullota sipuleita, punajuuria ja artisokkia hyvä tovi reilussa voissa. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää vesi ja liemikuutio. Kun juurekset ovat pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Halutessaan tähän asti keiton voi valmistella jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin odottamaan juuri ennen tarjoilua tehtävää loppusilausta.

Lämmitä keitto tarvittaessa. Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna uudestaan ja tarjoile.

1 kommentti: