Jostain Kari Aihisen kokkiohjelmasta sain jo aikaa sitten kimmokkeen kokeilla kukkakaalikeittoa. Varsin hyvää arkiruokaa ja miksei viikonloppukin, ainakin alkupalan muodossa.
Neljälle alkupalaksi
½-1 l vettä
1 kasvisliemikuutio (jäi pois, koska kaapista ei löytynyt)
2 dl kuohukermaa (kaapista löytyi koskenlaskijan puolikas ja kuohukerman jämä)
1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
mustapippuria
(suolaa)
Lisäksi 2 siivua uunissa paahdettua ilmakuivattua kinkkua
Keitä kukkakaalit pehmeiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Mikäli keitit kaalit reilussa vedessä, kaada osa pois ja ota osa varulta vielä talteen, jos haluatkin vielä lopuksi hieman ohentaa keittoa. Sosekeiton sopiva paksuus on täysin makuasia.
Kattilan pohjalle saa jäädä ennen soseutusta pari desiä nestettä. Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella. Lisää kerma, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kuumenna. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Lisäksi paahdoimme uunissa ilmakuivattua kinkkua pari siivua ja murustelimme sen annosten päälle. Ei pakollinen, mutta todella hyvä lisä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti