maanantai 30. maaliskuuta 2015
Suklaabrulee
Mieleni oli tehnyt kokeilla suklaista creme bruleetä jo jonkin aikaa ja nyt siihen tarjoitua oiva tilaisuus, kun veljeni parempine puoliskoineen ilmoittautuivat sunnuntaipäivällisvieraiksi. Pikaisen googlailun jälkeen päädyin seuraamaan oheista Koti ja Keittiö -sivulta löytynyttä Chili-suklaa creme brulee -reseptiä. Kanelin ja kuivatun chilin jätin tällä kertaa pois. Joskus pitää kuitenkin ehdottomasti kokeilla myös tuota chiliversiota.
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
100 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
5 keltuaista
½ dl sokeria
Pinnalle ruokosokeria
Laita kerma kattilaan. Lisää vaniljatangon siemenet ja itse tanko mukaan. Kiehauta. Laske lämpöä ja lisää paloiteltu suklaa. Pyörittele seosta hiljalleen kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää lämmin siivilöity suklaa-kermaseos keltuaissokerivaahtoon. Kaada annosvuokiin (4-6 kpl) ja kypsennä 90-100 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia kunnes massa on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla.
Juuri ennen tarjoilua ruokosokerit pintaan ja eikun paahtamaan. Koristeeksi löytyi edellispäivän jälkiruoan ylijäämäsatsi granaattiomenan siemeniä. Toimi!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti