sunnuntai 29. maaliskuuta 2015
Raikas rahkapiirakka
Rahkapiirakka on varsin perinteinen pääsiäisherkku, mutta ei monenkaan suosikki. Veljeni tunnusti suoraan inhoavansa rahkapiirakkaa samalla kun seurasi valmistusta sivusta. Valmis piirakka keräsi kuitenkin kehuja ja hupeni ennätysvauhtia. Analyysin tuloksena tämän piirakan herkullisen maun takaajina toimivat muropohja meille tutumman kuivahkon pullapohjan sijaan (anteeksi äiti!), rusinoiden puuttuminen ja pinnalle lopuksi lisätty jugurtti. Lisäksi itse rahkan maku on lopputuloksessa hyvin mieto. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ohje löytyy tuoreimmasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä (3/2015).
Pohja
150 g voita
1 dl (muscovado)sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Päällinen
2 dl kuohukermaa
½ vaniljatanko
200 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl turkkilaista jugurttia
2 rkl tomusokeria
Päälle marjoja tai hedelmiä (meillä granaattiomenan siemeniä ja ananaskirsikoita)
Sulata voi. Sekoita sokeri sulatettuun voihin. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lämmitä kerma kattilassa ja lisää puolikkaan vaniljatangon siemenet ja tanko kerman joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita munat, sokeri ja maitorahka jäähtyneeseen kermaseokseen.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja kaada päälle täyte. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Puolen tunnin jälkeen laitoin lämmön pois uunista ja unohdin piirakan uuniin hyväksi toviksi, ehkä noin 10 minuutiksi, mutta se ei lainkaan haitannut. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.
Sekoita tomusokeri jugurttiin ja lisää täysin jäähtyneen piirakan päälle. Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti