Tuoretta, herkullista ja vieläpä terveellistä. Ja mukavaa seurasyötävää, kun rullauksen tekee vasta pöydässä. Meni pitkän aikaa ennen kuin päädyin maistamaan näitä ihanuuksia. Kiitos siitä kuuluu hyville ystävilleni, jotka tulivat taannoin kylään kaupan kautta ja vieläpä valmistivat (tai tässä tapauksessa pikemminkin pilkkoivat) ruuan. Sain itse istua valmiisen pöytään mitä tapahtuu jokseenkin harvoin omassa kodissa ollessa.
Tällä kertaa tein rullat itse. Varsin helppoa ja stressitöntä, kun pilkkomisen ja muutamat tarvittavat valmistelut voi tehdä pikkuhiljaa. Rulliin tarvitaan riisipaperia, täytteitä ja dippikastike. Täytteinä meillä oli
- jättikatkarapuja
- kuorittuja maapähkinöitä
- porkkanaa
- kurkkua
- ituja
- romaine-salaattia
- kevätsipulia
- yrttejä (korianteria, thaibasilikaa ja minttua)
- riisinuudelia
Katkarapuihin lisäsin limen mehua, chiliä ja korianteria. Kuoritut maapähkinät rouhin ja paahdoin pannulla. Porkkanan, kurkun ja kevätsipulin pilkoin ohuiksi tikuiksi. Ja lopuksi keitin riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Dippikastikkeen tein Kauhaa ja rakkautta -blogin ohjeen mukaan. Yksi yhteinen dippauskulho ei mielestäni oikein toimi. Ainakin minulla dippailu on osoittautunut aika haastavaksi ja rulla meinaa varsinkin loppuvaiheessa hajota dippikulhoon, joten suosittelen omaa dippikulhoa jokaiselle ruokailijalle.
1 valkosipulinkynsi
tuoretta chiliä maun mukaan
½ limen mehu
1 rkl ruokosokeria
1 tl riisietikkaa
2 rkl (vietnamilaista) kalakastiketta
½-1 dl vettä
Silppua valkosipuli ja chili aivan hienoksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa pieniin kulhoihin.
Nosta kaikki täytteet pöytään tarjolle ja laita lisäksi pöytään pari isompaa syvää lautasta täynnä kylmää vettä riisipaperien pehmittämistä varten. Ensiksi siis riisipaperien pehmitys vedessä noin pari minuuttia. Huom! vain yksi riisipaperi kerrallaan vesikulhoon. Nosta paperi varovasti kulhosta ja tiputtele ylimääräinen vesi pois. Sitten täytteitä paperin keskelle ja varovainen käärintä. Olen itse surkea tässä kohtaa, joten en edes yritä neuvoa tarkemmin :) Kun rulla on jotenkin kasassa, dippaa rullaa kastikkeeseen ja haukkaa. Niin hyvää! Ja vaikka ahmisit kuinka monta rullaa, näillä on vaikea saada ikävää syönnin jälkeistä ähkyn tunnetta aikaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti