maanantai 27. huhtikuuta 2015
Sitruunainen parsakeitto
Valkoista parsakeittoa piti tehdä jo pääsiäisenä, mutta valkoista parsaa ei löytynytkään kaupasta. Eikä muuten löytynyt vieläkään, mutta annoin periksi ja ostin vihreää. Jälkeenpäin ajateltuna en edes tiedä miksi halusin ehdottomasti tehdä keiton valkoisesta vihreän sijaan. Joka tapauksessa vihreä parsa toimi keitossa todella hyvin!
500 g vihreää parsaa
2 salottisipulia
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
(suolaa)
Pilko sipulit. Katkaise parsoista puumainen varsiosa pois ja pilko parsat muutaman senttimetrin pituisiksi paloiksi. Kuullota sipuleita hetki voissa. Lisää parsat. Jatka kuullottamista vielä hetki ennen kuin lisäät puolet vedestä ja kasvisliemikuution. Kiehauta ja anna poreilla noin 15 minuuttia. Huom! Mikäli haluat koristella annokset parsan nupuilla, ota osa parsan nupuista pois ja laita sivuun muutaman minuutin keiton jälkeen. Koristenuppujen tulee jäädä napakoiksi.
Raasta sitruunan kuori. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruunan kuoriraaste ja kerma ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti