keskiviikko 27. huhtikuuta 2016
Greippi-rosmariinisima
Tänä vappuna teimme perinteistä sitruunalla maustettua simaa Isoäidin reseptillä -blogin ohjeella (sima nykykielellä ilman humalaa) ja mausteisemmaksi versioksi valikoitui Soppa365:sta löytynyt greippi-rosmariinisima. Viime vuotisesta pullon räjähtämisestä viisastuneena, jätin pullotuksen jälkeen korkit löysälle ja vielä varmuuden vuoksi päästin pahimmat paineet pulloista pois pariin otteeseen. Myös hiivan määrä oli näissä ohjeissa hillitympi kuin viime vuotisissa. Alla ohje greipillä ja rosmariinilla maustettuun vappujuomaan.
4 l vettä
250 g fariinisokeria
1 sitruuna
1 greippi
1 ruukku rosmariinia (n. 6 oksaa)
herneenkokoinen pala hiivaa
Lisäksi
sokeria (1 tl per pullo)
rusinoita (5 per pullo)
1. Kiehauta puolet vedestä.
2. Laita sokeri puhtaaseen kulhoon. Kaada kuuma vesi päälle ja anna sokerin sulaa.
3. Kuori sitruunan ja greipin kuoret (ei haittaa vaikka mukaan tulee valkoista osaa). Lisää kuoripalat sokeriveteen ja purista mehut joukkoon.
4. Lisää kokonaiset rosmariinioksat ja loppu vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
5. Liota hiiva pieneen määrään nestettä ja lisää siman joukkoon. Sekoita kunnolla. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden.
6. Siivilöi juoma.
7. Laita pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Kaada suppilon avulla sima pulloihin ja laita jääkaappiin (tai jätä huoneenlämpöön, jos olet mattimyöhäinen).
8. ÄLÄ sulje korkkia tiukkaan, ettei pullo räjähdä.
Kylmässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä kolmessa vuorokaudessa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti