tiistai 3. toukokuuta 2016
Kinuskiset mokkapalat
Tuoreimmasta Yhteishyvästä (2/2016) löytyi parikin oikein mainiota reseptiä, joista toinen oli Kinuskiset mokkapalat. Varsinaisessa mokkapalataikinassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta kinuskimascarpone päällinen ja päälle ripoteltavat suolapähkinät tekevät tästä leivonnaisesta hirmuisen hyvää. Jos ohjeesta jotain muuttaisin niin ehkä taikinaan voisi vielä lisätä muutamia suklaasattumia.
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia
Kuorrutus
200 g kinuskikastiketta
250 g mascarponejuustoa
Päälle
1½ dl suolapähkinöitä
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne viileän kahvin ja rasvan kanssa vuorotellen taikinaan.
Levitä leivinpaperoidun uunivuoan tai -pellin (25 x 32 cm) päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Pohjan voi hyvin pakastaa ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä.
Vaahdota kuorrutuksen aineksia muutama minuutti ja levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele pinta rouhituilla pähkinöillä. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä tai tarjoa kakkuna, josta jokainen voi leikata itse sopivan palan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti