sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Parsakaali-fetapiirakka




Tällä kertaa halusin tarjota brunssilla myös suolaista piirakkaa. Täytteet valikoituivat Korjaamolla edellisenä viikonloppuna nautitun brunssin innoittamina: parsakaalia ja fetaa. Pohjan tein Ullanunelman ohjetta mukaillen ja täytteen Maku-lehden sivuilta löytyneen Kotileipomo Siiskosen reseptillä. Purjo tosin jäi uupumaan minun versiostani.

Pohja
150 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja (käytin karkeita, mutta hienot ehkä sopisi paremmin)
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
½ dl kylmää vettä

Täyte
300 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)
1½ dl kuohukermaa
2 rkl majoneesia
2 munaa
mustapippuria


Sekoita jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste keskenään. Lisää vesi. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon. Möyhi tasaiseksi ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Ota taikina jääkaapista. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.

Huuhtele parsakaalit ja pilko pieniksi kukinnoiksi. (Voit höyryttää parsakaalit ensin pikaisesti, mutta mielestäni se ei ole tarpeen.) Lisää parsakaalit piirakkavuokaan. Murustele päälle feta ja lisää vielä juustoraaste. Sekoita kulhossa munat, kerma, majoneesi ja mustapippuri. Kaada seos piirakkavuokaan tasaisesti.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistoin ensin 15 min uunin alatasolla ja sitten nostin loppuajaksi keskitasolle. Tällöin päällinen ei ruskistunut liikaa. Mikäli päällinen uhkaa ruskistua liikaa, laita paiston loppuvaiheessa piirakan päälle leivinpaperi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti