lauantai 28. helmikuuta 2015

Ilmakuivattukinkku-tomaatti-vuohenjuustopiirakka



Nyt kun löysin hyvän suolaisen piirakkapohjaohjeen, alan varmasti piirakoita enemmän leipomaan. Ajatus oli tehdä tomaatti-vuohenjuustopiirakka, mutta koska kaapista löytyi myös ilmakuivattua kinkkua en malttanut olla ottamatta myös sitä mukaan.

Pohja:
150 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl hienoja ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

Täyte:
100 g vuohenjuustoa
½ rs kirsikkatomaatteja
3 siivua ilmakuivattua kinkkua
100 g juustoraastetta
1½ dl kuohukermaa
2 rkl majoneesia
2 munaa
mustapippuria

tuoretta basilikaa


Sekoita jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste keskenään. Lisää vesi. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon. Möyhi tasaiseksi ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele vuohenjuusto. Sekoita kananmunat, kuohukerma ja majoneesi keskenään. Rouhi seokseen mustapippuria.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Lisää täytteet: vuohenjuustopalat, tomaatin puolikkaat, juustoraaste ja kerma-muna-seos. Revi ilmakuivatut kinkkusiivut suupaloiksi päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa puoli tuntia. Koristele tuoreella basilikalla ja mustapippurirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti