keskiviikko 6. toukokuuta 2015
Kinkku-herkkusienipiirakka
Peruspiirakka, jonka loput on tarkoitus pakastaa tyttären hätävaralounaaksi. Pohjan tein jo aiemmin blogista löytyvän ohjeen mukaan. Täytteeksi oli tarkoitus tulla kinkkua ja paprikaa, mutta kaupassa jo kädessä ollut paprika vaihtui hetken mielijohteesta herkkusieniin. Kotona jääkaappia tutkiessani silmiin osui puolikas punasipuli, joka sekin päätyi täytteen joukkoon.
Valmista ensin piirakkataikina.
Täyte
½ punasipuli
1 salottisipuli
100 g herkkusieniä
100 g kinkkua
100 g juustoraastetta
2 munaa
2 rkl majoneesia
1½ dl kuohukermaa
mustapippuria
Pilko sipulit ja puhdistetut sienet. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää hetken kuluttua sekaan herkkusienet. Paista kypsiksi. Pilko kinkut. Sekoita munat, majoneesi ja kerma kulhossa.
Painele jääkaapissa levännyt piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa sipuli-sieniseos tasaisesti pohjan päälle. Lisää kinkkukuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos ja viimeistele komeus useammalla rouhaisulla mustapippuria.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean sävyn ja pohja on kypsä. Olin kääntänyt uunin lämpenemään epähuomiossa reiluun kahteensataan, joten piirakan pinnasta tuli hieman aiottua tummempi, mutta mitäpä tuosta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti