sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mustikkakukko




Äitini rakkaasta ja hyvin palvelleesta reseptivihkosesta löytyy muutama helmi. Kouluaikoina etsin vihkosen varsin usein käsiini ja selasin esiin mokkapalaohjeen. Helatorstaina muistin tueksi kaivettiin mustikkakukko-ohje. Hyvä että löytyi ohje, sillä muistin varassa tehtynä kukosta olisi voinut tulla mielenkiintoinen lopputulos.


200 g voita
1 dl + 2 rkl sokeria
2½ dl ruisjauhoja
2 dl ohra- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l mustikoita
2 rkl perunajauhoja


Lämmita uuni 200 asteeseen. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl sokeria. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voin ja sokerin sekaan. Ota neljäsosa taikinasta sivuun kantta varten. Painele lusikan avulla loppu taikina korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää mustikat. Ripottele mustikoiden päälle sokeria ja perunajauhoja. Taiteile jäljelle jääneestä taikinasta kansi mustikoiden päälle. Paista uunin alatasossa ilman kantta noin tunti. Jos paistos alkaa tummua liikaa, laita kansi tai folio päälle paiston loppuajaksi. Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti