perjantai 30. toukokuuta 2014

Granaattiomena-parsasalaatti




Jokusen viikonlopun takainen polttariporukka oli kerrassaan mahtava ja juhlat sen mukaiset. Myös ruokapuoli oli hoidettu erinomaisesti ja oli ilo seurata oikeaa kokkia keittiössä. Varsin yksinkertainen, mutta niin hyvä kevätsalaatti oli pakko kokeilla heti kotona uudestaan. Salaatin seuraksi paistoimme vielä hunajamarinoidut kanafileet, koska nälkä oli kova.

½ dl majoneesia (ohje alla)
½ granaattiomena
5 vihreää parsaa
1 ps salaattia
kourallinen versoja
½ halloumi
2 kanafilettä


Valmista majoneesi. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja koputa lusikalla siemenet kulhoon. Jamie Oliver tekee tämän kuulemma kahdella koputuksella, mutta itse naputtelin omenaa ihan hyvän tovin. Siemenet irtoavat tällä tekniikalla kohtuullisen siististi. Keitä parsat al denteksi, 3-5 minuutin keittoaika riittää. Siirrä parsat heti keiton jälkeen kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy ja kaunis vihreä väri säilyy. Paista halloumit (ja kanafileet). Paloittele parsat. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja versot.

Kokoa salaatti: laita salaatinlehdet ja versot kulhoon. Sekoita majoneesi salaatinlehtiin. Lisää granaattiomenan siemenet ja parsat. Halloumit (ja kanafileet) lisätään suoraan lautaselle.


Majoneesi
1 keltuainen
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl dijon-sinappia
1 ½ rkl sokeria
noin 1½ dl öljyä
1-2 rkl sitruunamehua


Ohjeesta tulee noin 2½ dl valmista majoneesia. Tärkeää majoneesin teossa on, että keltuainen ja öljy ovat saman lämpöisiä eli joko molemmat huoneenlämpöisiä tai molemmat jääkaappilämpöisiä. Lisäksi viinietikkaa ei pidä missään nimessä unohtaa.

Sekoita keltuainen, viinietikka, sinappi ja sokeri kulhossa. Ota käyttöön molemmat kädet: toiseen käteen öljypullo ja toiseen vispilä. Kaada öljyä vähän kerrassaan ja sekoita koko ajan. Aloita vaikka parilla teelusikallisella öljyä, sekoita hyvin ja kun alat uskoa, että seos ei oikeasti juoksetu, voit alkaa kaatamaan öljyä seokseen ohuena nauhana. Muista sekoittaa koko ajan. Mausta majoneesi lopuksi sitruunalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti