keskiviikko 3. syyskuuta 2014
Pistaasi-valkosuklaacookiet
Tämä resepti osui silmiini jo aikaa sitten, ehkä noin puolitoista vuotta sitten. Siitä asti on ollut tarkoitus näitä kokeilla. Tyttären 1-vuotissyntymäpäiväjuhlat oli tarpeeksi hyvä syy alkaa leipomaan elämäni ensimmäisiä pikkuleipiä. Kokeilu oli kaikinpuolin onnistunut: maku hyvä ja tekeminen varsin helppoa ja vaivatonta. Lisäksi juhlatarjottavan näkökulmasta iso plussa oli, että taikinan pystyi tekemään etukäteen pakkaseen, jolloin juhla-aamuun jäi ainoastaan koristelu ja lyhyt paistaminen. Toki paistonkin olisi voinut tehdä etukäteen, koska pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä ihan hyvin noin viikon verran. Halusin kuitenkin, että pikkuleivät ovat tuoreita, samana aamuna paistettuja.
Ohje on Maku-lehdestä ja siitä tulee noin 80 kpl pikkuleipiä.
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaasipähkinöitä (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Koristeluun
50 g valkosuklaata
2 dl pistaasipähkinöitä
Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja suklaat taikinaan.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti. Itse laitoin tangot pakkaseen tuorekelmuun käärittyinä.
Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne sekä valkosuklaa karkeasti.
Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suklaa- ja pistaasimurskaa.
Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti