maanantai 1. syyskuuta 2014

Lasagne



Tässäpä ohje ihanan mehevään lasagneen.

Jauhelihakastike
1 sipuli
400 g jauhelihaa
4 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
1 dl vettä tai punaviiniä
1 lihaliemikuutio
2 rkl timjamia

Valkokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl kevytmaitoa

Lisäksi
1 pieni munakoiso
1 mozzarellapallo
lasagne-levyjä (meillä meni 6 kpl)
parmesaaniraastetta


Ensin jauhelihakastike: Kuutio sipulit. Paista jauhelihat korkeareunaisella pannulla. Lisää sipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kastikkeen muut aineet ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Viipaloi munakoisot ohuiksi siivuiksi. Ripottele viipaleiden päälle reilusti suolaa molemmin puolin ja anna vetistellä 15 minuuttia. Pyyhi munakoisot talouspaperilla.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele uunivuoka.

Tee valkokastike: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele hetki. Lisää maitoa vähän kerrassaan ja sekoita samalla vimmatusti. Minulla oli aiemmin ongelmia valkokastikkeen kanssa, koska jauhot tuntuivat aina paakkuuntuvan. Ongelma hävisi, kun lopetin voin kanssa pihistelyn.

Ja sitten eikun kokoamaan. Täytä vuoka kerroksittain: jauhelihakastiketta, valkokastiketta, lasagnelevyjä, munakoisoa ja mozzarellaa. Päällimmäiseksi valkokastiketta, jonka päälle vielä loput mozzarellasta ja reilusti parmesaaniraastetta. Paista lasagnea uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia ennen kuin käyt kiinni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti