sunnuntai 21. syyskuuta 2014
Kurpitsakeitto
1 kg myskikurpitsaa
reilu loraus oliiviöljyä
1 punainen chili
mustapippuria
suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
timjamia
Päälle
ilmakuivattua kinkkua
kurpitsansiemeniä
Paloittele kurpitsa kuorineen isoiksi paloiksi. Ole varovainen, tämä tehtävä on melkoisen haastava. Laita kurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Pilko chili muutamaan palaan ja ripottele palat pellille. Paahda kurpitsat uunissa. Annoin olla ensin 250 asteessa 20 minuuttia ja sitten vielä puoli tuntia 200 asteessa ja pehmeitä tuli.
Kun kurpitsapalat ovat hieman jäähtyneet, poista niistä kuoret. Pilko valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kuoritut kurpitsat ja paahdetut chilipalat kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua 5 minuuttia.
Paahda ilmakuivatut kinkut uunissa grillivastuksen alla ja kurpitsan siemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kuohukerma ja kuumenna. Koristele annokset ilmakuivatulla kinkulla, kurpitsan siemenillä ja timjamisilpulla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti