sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vadelma-vaniljajuustokakku




Taas yksi versio uunijuustokakusta. Tämänkertainen oli mukaelma blogissa aimmin julkaistusta mustikkajuustokakusta. Määrät ovat sopivia pieneen irtopohjavuokaan, olisiko halkaisija 18 cm.

120 g digestive-keksejä
50 g voita
1-2 rkl sitruunamehua

2 pientä keltuaista
0,6 dl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 pientä valkuaista
100 g vadelmia


Sulata voi. Murustele keksit pakastuspussissa. Yhdistä sulanut voi ja keksimurut ja lisää sitruunamehu. Painele seos leivinpaperilla vuoratun ja voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, kermaviili, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Lisää vadelmat päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Nauti jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti