maanantai 24. maaliskuuta 2014

Mustikkajuustokakku



Heti perään toinen mustikkainen juustokakku. Tämä on edellistä versiota hieman raikkaampi. Alkuperäinen ohje on tarkoitettu pieniin annospurkkeihin, mutta itse olen tehnyt tämän ensin pieneen irtopohjavuokaan ja sitten normaalikokoiseen. 24 cm irtopohjavuokaan sopivat määrät ovat seuraavat:

Murupohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
250 g mascarponejuustoa
3 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
0,8 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
100 g (n. 1½ dl) mustikoita


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

Hienonna keksit pussissa. Sulata voi. Yhdistä keksimurut ja täysin sulanut voi. Tasoita muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa mascarpone, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljatahna isossa kulhossa paksuksi ja kuohkeaksi seokseksi. Kuohkeutta saa lisää, jos vatkaa valkuaiset ensin erillisessä kulhossa vaahdoksi. Sitten keltuaiset sokerin kanssa toisessa kulhossa. Tämän jälkeen mascarponejuusto, kermaviili ja vaniljatahna keltuaisten ja sokerin sekaan ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen mukaan. Kaada seos murupohjan päälle. Ripottele mustikat täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia.

Irtopohjavuokaan tehdessä kakun pinta saattaa hieman repeillä, mutta jos tästä pienestä kosmeettisesta haitasta selviää niin maku on taivaallinen! Tämä kakku on parhaimmillaan samana päivänä nautittuna, mutta toki kakun pitää antaa ensin jäähtyä ennen kuin käy käsiksi.

Alkup resepti löytyy Hannah Milesin Juustokakut-kirjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti