maanantai 28. huhtikuuta 2014

Japanilainen munakas



Muistan lukeneeni ja kerran aiemmin kokeilleeni Glorian ruoka ja viini -lehdestä japanilaista munakasta. Tähän aamuun en reseptiä onnistunut löytämään, koska lehden nettisivuilla oleva reseptihaku on kertakaikkiaan surkea. Jos et muista reseptin nimeä, on hyvin epätodennäköistä, että onnistuisit löytämään oikean lehden numeron, josta itse resepti löytyy.

En antanut tämän lannistaa ja päätin kokeilla hataran muistin varassa. Muistelin, että olennaisimpia juttuja olisi ollut kasvisliemi ja munakkaan rullaaminen paiston aikana. Toki tähän olisi varmaankin kuulunut japanilaistyyppisiä mausteita, mutta niitä nyt ei oikein kaapista löytynyt. Näillä mentiin:

2 munaa
1 dl kasvislientä
mustapippuria
tilkka (seesami)öljyä
seesaminsiemeniä
parmesaania (tuskin kuuluu japanilaiseen munakkaaseen, mutta teki mieli :)


Ensin paahdoin seesaminsiemenet kuumalla ja kuivalla pannulla. Sitten sekoitin tai paremminkin rikoin munakasmassan kulhossa. En siis vatkannut munia vaan vain rikoin rakenteen ja pyöräytin kasvisliemen levyesti sekaan. Päälle vielä rouhaisut mustapippuria.

Ohjeen mukaan tämä tehtäisiin suorakaiteen muotoisessa pannussa, mutta sellaista ei sentään löydy. Pienikokoinen pyöreäpannu ajoi asian vallan hyvin. Kuumensin pannun, laitoin tilkan seesamiöljyä ja aloitin paistamisen. Paisto sujui siten, että kerrallaan paistetaan aina todella ohut kerros munakasta ja kypsä munakaskerros käännetään rullalle pannun sivuun ja lisätään uusi ohut kerros paistumaan. Kuvat toivottavasti selventävät tätä. Paistuvan munakaskerroksen päälle ripottelin maltillisesti parmesaania ja seesaminsiemeniä.

Lopputulos oli ihan kelpo, mukava vaihtelu perusmunakkaaseen. Lisävivahdetta olisi saanut lisäämällä lopuksi munakkaan päälle katkarapuja ja ripauksen soijaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti