tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pad thai



Nopealla nettiselailulla selvisi, että pad thai reseptejä on niin monta kuin on kokkiakin. Näin se tehtiin meillä kahdelle:

180 g munanuudeleita
kourallinen maapähkinöitä (meillä cashew, koska lähikaupasta ei löydy kuorittuja maapähkinöitä)
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulia
½ punainen chilipaprika
2 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokosokeria
2 tl tamarind-tahnaa
1 kananmuna
kourallinen ituja
1 ps (180g) isoja katkarapuja
½ lime


Keitä nuudelit, mutta jätä ne napakoiksi, koska ne tulevat vielä wokkipannulle. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla. Sekoita kalakastike, ruokosokeri ja tamarind-tahna ja laita sivuun odottamaan.

Kuumenna tilkka öljyä wokkipannussa. Lisää valkosipuli ja kevätsipulit pannulle ja paista hetki. Lisää nuudelit ja aiemmin tekemäsi kastike. Siirrä pannulla olevat aineet pannun reunoille ja riko kananmuna pannun keskelle. Sekoita munaa paistamisen aikana. Kun "munasilppu" on kypsää lisää pannulle katkaravut, kevätsipulin varret, pilkottu chili ja idut.

Tarjoa paahdetun pähkinärouheen ja limelohkojen kanssa. Hyvää ja niin helppoa ja nopeaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti