maanantai 18. toukokuuta 2015

Mutakakku




En ole aiemmin ollut mikään mutakakkufani, mutta tämän kakun leipomisen helppous ja nopeus saattavat hyvinkin siivittää kakun vakiojälkiruokieni joukkoon. Kaikki tarvittavat aineet löytyivät kaapista, joten tämän teko onnistui hetken mielijohteesta pyhäpäivänä. Ohje löytyi Kinuskikissan blogista (maailman paras mutakakku). Alla olevat määrät ovat sopivat 24cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Suklaata löytyi kaapista vain 100g, joten jouduin tyytymään puolikkaaseen annokseen.

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2/3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta (ei ollut, joten käytin vain vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (ei mukana alkuperäisessä reseptissä)


Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoisula edelleen varovasti käännellen.

Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Hyvää sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja marjojen kanssa nautittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti