torstai 27. helmikuuta 2014
Inkiväärimarinoitua kanaa ja tomaattihirssi
Se vähän parempi arkiruoka. Marinointi vaatii aikaa, joten se tehtiin edellisenä iltana, jotta itse ruuan valmistus sujui sutjakasti seuraavana iltana. Resepti Glorian ruoka ja viinistä (1/2014). Reseptiä noudatettiin pilkulleen paitsi kanojen kypsennysajassa, koska se tietysti vaihtelee palojen koon mukaan. Ja liian kypsäksi paistettu kuiva kana on yksinkertaisesti pahaa. Marinadin aineksia ylöskirjoittaessa huomasin, että kyllähän siinäkin kohtaa hieman sovellettiin.
4 annosta
4 kpl / n 750g kananpojan fileitä
Marinadi
3 valkosipulinkynttä
½ dl maapähkinäöljyä (kaapista löytyä saksanpähkinäöljyä)
½ dl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kiinalaista viisimaustetta (tätä ei ollut)
½ tl chilijauhetta
Kuori ja murskaa valkosipulit. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi vahvaan muovipussiin. Paloittele fileet muutamaan palaan. Sulje fileet marinadipussiin ja sekoita kunnes mausteseos on levinnyt kaikkialle lihan pintaan. Siirrä viileään maustumaan vähintään neljäksi tunniksi.
Laita lisukkeeksi tuleva tomaattihirssi kiehumaan ennen fileiden valmistusta (ohje alla).
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi ylimääräinen marinadi fileistä pois talouspaperilla. Paahda marinoitua lihaa uunivuossa noin 20 minuuttia kunnes se on kypsää.
Kardemummalla maustettu tomaattihirssi
2½ dl hirssiä
8 dl kanalientä
4 kardemumman kotaa tai ½ tl rouhittua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl sinapinsiemeniä
400 g säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 rkl hienonnettua timjamia / 1 tl kuivattua
25 g voita
½ tl mustapippuria
ripaus sokeria
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
Huuhdo hirssi huolellisesti siivilässä kylmän veden alla. Valuta ja painele kauhalla, jotta saat mahdollisimman paljon kosteutta pois. Paahda hirssiä kuivassa laakeassa paistinpannussa keskilämmöllä koko ajan käännellen, kunnes helmet ovat irtonaisia ja tuoksuvat paahtuneelta.
Kumoa hirssit kattilaan. Lisää kuuma kanaliemi, kardemumma, suola ja sinapinsiemenet. Sekoita ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja hauduta hirssiä noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt hirssiin. Sekoita noin 5 minuutin välein.
Kuutioi säilyketomaatit. Lisää tomaatit ja timjami kattilaan. Jatka hauduttamista 15 minuuttia. Jos puuro on liian paksua, notkista sitä vesitilkalla. Mausta voilla ja pippurilla. Lisää ripaus sokeria ja mustat oliivit.
Meillä annoksen kruunasi granaattiomenan siemenet, jotka sopivat annoksen muihin makuihin täydellisesti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti