torstai 13. helmikuuta 2014

Kurkkukeitto


Tämä keitto yllätti positiivisesti. Ihanan pehmeä, kevyt ja keväinen keitto. Tätä syötiin tänään ihan arki-illallisena, mutta erityisesti tämä toimisi keväisen menun aloittajana. Alkuperäinen resepti löytyy tutusti Glorian ruoka ja viini -lehdestä (3/2012). Jätettiin kuohuviini pois näin arkena, mutta vieraille tarjottavaan versioon se varmasti pääsee mukaan.

Kahdelle pääruokana tai neljälle alkupalana
1 kurkku
2 kevätsipulia
2 rkl oliiviöljyä
5 dl kuumaa kasvislientä
3-4 rkl hienonnettua timjamia
1 dl kuohukermaa
(ripaus suolaa)
ripaus mustapippuria (alkup ohjeessa valkopippuria, mutta sitä ei erityisemmin meidän keittiössä käytetä)
(1/2-1 dl kuivaa kuohuviiniä)


Huuhtele kurkku ja kuori raidalliseksi eli jätä noin puolet kuoresta paikoilleen. Leikkaa kurkku paloiksi. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna timjami.

Kuumennä öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja kurkku matalalla lämmöllä. Lisää kasvisliemi ja timjami. Keitä 5 min.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (ja lisää pippuria).

Kuumenna keitto höyryäväksi ja pyöräytä sauvasekoittimella vaahtoavaksi vielä juuri ennen tarjoilua.

Jaa keitto lautasille ja lisää tilkka kuohuviiniä, jonka ruokailija saa sekoittaa keittoon. Tarjoa vuohenjuustolla tai maustamattomalla tuorejuustolla voideltujen patonkiviipaleiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti