maanantai 6. tammikuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku ja karamellisoidut omenat


Yksi suosikkijälkiruoistani on ehdottomasti juustokakku ja nimenomaan paistettu juustokakku. Olen tehnyt kyseistä herkkua monen monta kertaa ja aina samalla reseptillä. Nyt kuitenkin silmiini osui Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä niin herkullisen kuuloinen ja näköinen versio, että sitä oli pakko kokeilla. Ja onneksi kokeilin, oli nimittäin mielettömän hyvää!

Ohjeen mukaan kakku saa levätä seuraavaankin päivään, mutta toimii vallan mainiosti myös samana päivänä tehtynä ja nautittuna. Tällä kertaa tein ohjeesta puolikkaan annoksen pieneen irtopohjavuokaan, koska syöjiä oli vain viisi. Alla olevat määrät ovat normaalikokoiseen irtopohjavuokaan. Alkuperäiseen reseptiin olen lisännyt ainoastaan sitruunan raastettua kuorta.


Kakkupohja
150 g digestive-keksejä
50 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria

Juustotäyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
3 1/3 dl kuohukermaa

Karamellisoidut omenat
1 kg omenoita
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 tl raastettua inkivääriä


Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kakkupohjan aineet tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita sokeri, sitruunan mehu ja raastettu kuori, vaniljasokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset tuorejuustoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahdot juuston joukkoon varovasti nostellen. Kaada täyte keksipohjalle. Kypsennä kakkua 150 asteisessa uunissa 60-75 min. Paistoin pientä vuokaa 60 min ja se oli juuri sopiva aika.

Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä, mielellään vasta seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

Tee juustokakun kuorrutteeksi karamellisoidut omenat juuri ennen tarjoilua. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat isohkoiksi lohkoiksi.

Sulata voi ja fariinisokeri pastinpannussa. Kuumenna kunnes seos on kullanruskea. Sekoita inkivääriraaste joukkoon. Lisää omenalohlot ja kypsennä miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat melko pehmeitä.

Asettele omenalohkot juustokakun päälle ja lusikoi karamellisoitunut sokeriseos omenoiden päälle. Tarjoa heti.

Alkup. resepti Glorian Ruoka ja Viini 6/2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti