keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapasta


Glorian ruoka ja viini -lehdestä löytyy myös loistavia reseptejä arkeen. Tämä pasta on erittäin helppo ja vaivaton tehdä, joskin tomattikastike kaipaa hieman aikaa, jotta mausta tulee täyteläinen.


500g penne-pastaa
250g mozzarella di bufalaa
1 dl parmesaanijuustoa
1 ruukku basilikaa

Tomaattikastike
4 valkosipulinkynttä
3/4 dl oliiviöljyä
2 prk (a 400g) kuorittuja säilyketomaatteja
2 rkl hienonnettua oreganoa
1 rkl sokeria (alkup. reseptissä 1 tl)
ripaus suolaa
mustapippuria
1 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
(kapriksia)


Aloita kastikkeesta. Kuori valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää pannuun tomaatit liemineen, oregano, sokeri, suola ja pippuri. Anna seoksen hautua keskilämmöllä noin 25 minuuttia.

(Poista valkosipulit kastikkeesta.) Lisää oliivit (ja kaprikset) kastikkeeseen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Kääntele pasta kastikkeen joukkoon siten, että kastike tarttuu kauttaaltaan pastaan.

Kuutio tai revi mozzarella ja lisää pastan joukkoon. Koristele basilikan lehdillä.

(Glorian ruoka ja viini 1/2009)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti