Aamiais- tai brunssipöydän kruunaavat amerikkalaiset mustikkapannarit. Olen tehnyt näitä parillakin hieman erilaisella ohjeella ja tämän kertaiseen versioon vaikutti vahvasti se mitä mökin kaapeista sattui löytymään. Ohjeella tulee noin 8 kpl paksuhkoja halkaisijaltaan 10 cm lättyjä.
3 dl vehnäjauhoja
2 1⁄2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1 kananmuna
1 1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 1/2 dl kevyt maitoa
2 1⁄2 rkl voita
1 sitruunan raastettu kuori
mustikoita
voita paistamiseen
vaahterasiirappia
Lisähuomautuksena yllämainittuihin määriin, muistan jostain lukeneeni että mikäli käytät tavallista tee- ja ruokalusikkaa määrien mittaamiseen tulisi määrät kertoa 1,5:llä.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa muna, jugurtti, maito ja sulatettu voi toisessa kulhossa. Lisää raastettu sitruunan kuori märkiin aineksiin. Yhdistä kuivat ja märät ainekset ja laita pannu(t) lämpiämään liedelle keskilämmölle tai hieman yli.
Parhaiten näiden pannareiden paistoon sopivat valurautaiset blinipannut. Taikinamäärästä riippuen käytän 2-4 blinipannua. Ja paistamisessa käytetään voita! Laita voi lämpimille pannuille sulamaan ja kun se saa hieman väriä annostele pari lusikallista taikinaa kyytiin. Tasoittele pintaa hieman ja ripottele mustikoita päälle. Anna paistua rauhassa ja käännä vasta kun pinta alkaa kuplia. Toiselta puolelta riittää melko pikainen paisto, jotta pannari pysyy mehevänä ja ettei se jää kiinni pannuun. Jotta pannarit pysyvät lämpimänä laitan ne odottamaan vuoroaan uuniin vajaaseen 100 asteeseen.
Lätty on valmis käännettäväksi. |
Toisen puolen paistopinta pikaisen paiston jälkeen. |
Tarjoile pannarit vaahterasiirapin ja paistamisesta mahdollisesti yli jääneiden mustikoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti