torstai 8. toukokuuta 2014

Parsa-granaattiomenarisotto
























3 dl risottoriisiä
1 sipuli
1½ dl valkoviiniä
noin 7 dl kasvislientä
1 nippu parsaa
½ granaattiomena
(1/3 kesäkurpitsaa)
2 dl parmesaaniraastetta


Kuutioi sipuli. Kuullota sipuleita reilussa lorauksessa öljyä hetki. Lisää riisit ja pyörittele. Kun riisit ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi, lisää valkoviini. Varo polttamasta riisejä missään vaiheessa. Nesteen haihduttua lisää kasvislientä pienissä erissä ja anna riisien poreilla hiljaisella lämmöllä.

Kuori parsat ja keitä pari minuuttia siten, että parsat jäävät rapsakoiksi. Siirrä kylmään veteen odottamaan. (Paloittele kesäkurpitsat  ja paista niitä pannulla hetki ja lisää risottoon.) Koputtele granaattiomenan puolikkaasta siemenet. Paloittele parsat.

Kun riisi on melkein kypsää, lisää parmesaaniraaste risoton joukkoon. Kääntele kunnes juusto on sulanut. Lisää parsat ja granaattiomenan siemenet risottoon ja tarjoile heti.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä tutustumassa sivustoon.

    VastaaPoista