sunnuntai 11. toukokuuta 2014
Parsaa, pekonia ja uppomuna
Blogiin tallennetuista resepteistä päätellen tänä keväänä olemme syöneet parsaa, paljon. Ja edelleen se maistuu. Kaveri lähetti kuvan ilmeisesti kuluvan viikon Helsingin Sanomien Ruoka-liitteestä. Parsaa, pekonia ja uppomunia. Reseptiä ei luettu eikä annoskuvakaan näytä ihan samalta, mutta hyvää tuli näinkin simppelisti:
Kahdelle alkupalaksi:
6 vihreää parsaa
1 rkl sokeria
3 siivua pekonia
2 munaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Paista pekonit rapeiksi ja laita talouspaperin päälle jäähtymään. Rouhi pekonit reiluiksi muruiksi.
Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Loppukypsennä parsat paistinpannulla voissa (tai grillissä).
Kiehauta uppomunia varten noin 1½l vettä kattilassa. Lisää viinietikka ja suolaa. Tee veteen pyörre juuri ennen kuin rikot kananmunan veteen. Näin munan valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille helpommin. Uppomunat voisi varmasti tehdä yhtäaikaakin, mutta olen tottunut tekemään ne yksitellen. Jos teet useamman yhtäaikaa, tarvitset isomman kattilan ja enemmän vettä, jotta munilla on tilaa kypsyä ilman, että ne sotkeutuvat toisiinsa. Keitä uppomunia noin 3½ minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä liioittele suolan kanssa, sillä annokseen tulee myös suolaista pekonia.
Kokoa annos: asettele parsat lautaselle, ripottele päälle pekonimurua ja lisää lopuksi uppomuna. Tee upomunaan vielä viilto, jotta keltuainen pääsee hieman valumaan lautaselle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti