maanantai 19. toukokuuta 2014
Uunipunajuuret vuohenjuustolla
Punajuuri ja vuohenjuusto ovat mitä mainioin yhdistelmä. Toimii kasvisruokana sellaisenaan tai erinomaisena lisukkeena lihalle. Meillä sai tällä kertaa lisukkeen roolin.
Kahdelle lisukkeena:
3 punajuurta
100 g vuohenjuustoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
mustapippuria
rosmariinia
pinjansiemeniä
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori punajuuret ja pilko lohkoiksi. Laita punajuurilohkot uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä, hunajaa, mustapippuria ja rosmariinisilppua. Kypsennä punajuuria uunissa noin tunti kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Ihan läpipehmeiksi punajuuria ei kannata kypsentää. Kun punajuuret ovat melkein valmiita, toisin sanoen olleet uunissa noin 50 minuuttia, lisää vuohenjuustosiivut punajuurien päälle.
Paahda pinjansiemenet kuumassa ja kuivassa pannussa sillä aikaa, kun punajuuret ovat uunissa. Ripottele siemenet punajuurien ja vuohenjuustosiivujen päälle ja aseta tarjolle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti