tiistai 13. toukokuuta 2014
Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Tomaattikeitto ei ole koskaan saanut minussa aikaan mitään sen suurempia vau-fiiliksiä. Nyt teki kuitenkin mieli kokeilla. Muutamia tomaattikeittoja maistaneena tiedän, että juustoa niistä ei kannata jättää pois. Vuohenjuuston lisäksi esim. mozzarella on oiva tomaatin kumppani.
Keitto oli todella hyvää! Tosin oman lisänsä nautinnolliseen illalliseen toi keiton kanssa ahmittu focaccia.
Neljälle:
300 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
6 pientä makeaa paprikaa (sellaisia chilipaprikan kokoisia)
3 rkl oliiviöljyä
400 g kuorittuja säilyketomaatteja
Puoli purkillista vettä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
basilikaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
Mustapippuria
Suolaa
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita uunivuokaan tai pellille kirsikkatomaatit, kuoritut ja pilkotut sipulit sekä paprikat (ilman kantoja). Lorauta päälle oliiviöly ja laita vuoka uuniin. Anna paahtua noin 20 minuuttia kunnes tomaatit ja sipulit ovat pehmeitä ja paprikat paahtuneita.
Kaada säilyketomaatit kattilaan. Lisää puoli purkillistta vettä, tomaattipyre ja sokeri. Anna poreilla miedolla lämmöllä samainen 20 minuuttia.
Kaada uunissa paahtuneet kasvikset kattilaan ja lisää kourallinen tuoreita basilikan lehtiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sulata juusto keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää annoksen päälle vielä basilikasilppua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti