Kaupasta tarttui mukaan siikaa ja parsaa. Valmis hollandaise ei houkuttanut, joten päätimme kokeilla tehdä itse valkoviini-voikastikkeen. Kannatti. Helppoa ja huomattavasti parempaa kuin valmissoosit. Hitusen enemmän olisi tarvittu malttia nesteen kokoonkeitossa, mutta ensi kerralla sitten.
150 g voita
1 salottisipuli
1 dl valkoviiniä
1 dl kasvislientä
Pilko sipulit kuutioiksi ja kuutioi myös voi. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita. Lisää valkoviini ja kasvisliemi ja keitä kokoon. Kun alkuperäinen nestemäärä on haihtunut puoleen tai jopa kolmasosaan, ala lisäämään voikuutioita pienissä erissä. Lisää muutama voikuutio kerrallaan ja sekoita voi hyvin kastikkeen sekaan ennen uuden satsin lisäämistä. Kun kaikki voikuutiot on sulatettu, kastike on valmista. Älä keitä kastiketta voin lisäämisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti